Найбільший акціонер Ferrexpo продав 10,7% акцій компанії Жеваго

П'ятниця, 28 жовтня 2016, 09:58

Компанія Wigmore Street Investments продала 10,7% акцій компанії Ferrexpo plc (Великобританія), яка контролює Полтавський і Єристівський гірничо-збагачувальні комбінати (обидва - Полтавська область) за 69 млн фунтів стерлінгів.

Про це йдеться в повідомленні компанії на Лондонській фондовій біржі, передають Українські Новини.

Повідомляється, що Wigmore Street Investments продала приблизно 63 млн акцій Ferrexpo за ціною 110 пенсів за акцію, отримавши в сумі 69 млн фунтів стерлінгів.

Також в повідомленні говориться, що після відповідного оформлення угоди, яке завершиться 1 листопада, продавцеві буде належати близько 13,2% акцій Ferrexpo.

Реклама:

Як повідомлялося, раніше Wigmore Street Investments заявила про намір скоротити частку в компанії Ferrexpo plc (Великобританія) до 12%.

Ferrexpo - залізорудна компанія з активами в Україні, найбільший виробник і експортер окатишів в СНД, чиї акції торгуються на Лондонській фондовій біржі.

За підсумками 2015 року компанія збільшила на 5,8% до 11,7 млн. тонн виробництво окатишів, а обсяг експортних продажів - на 1,5%, до 11,3 млн тонн.

Компанія Wigmore є дочірньою структурою CERCL Holdings Limited, спільного підприємства BXR Group і чеського підприємця Жданека Бакала (Zdenek Bakala).

Найбільшим акціонером Ferrexpo є Костянтин Жеваго, через Fevamotinico S.a.r.l. володіє 50,3% акцій Ferrexpo.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: