Порошенко про підвищення мінімалки: Не віриш? - прийдеш до мене

Четвер, 27 жовтня 2016, 14:26

Підвищення мінімальної зарплати позначиться на 4 мільйонах українців.

Про це у четвер заявив президент Петро Порошенко.

"Вчора Кабмін оголосив про рішення, що з 1 січня 2017 року вдвічі підвищити заробітну платню", – сказав він у Житомирі.

Порошенко додав, що це рішення має дві мети: боротьба з бідністю і розбудова доріг.

Реклама:

Президент наголосив, що "відв’язали" мінімальну зарплатню від прожиткового мінімуму.

"Зарплата не має бути менше прожиткового мінімуму, але ніхто не забороняє, щоб вона була набагато більшою. Що це таке, коли в нас видатки на безробітного дорівнюють заробітній платні? Який дурень піде працювати, якщо можна зареєструватися для допомоги з безробіття – нічого не робити й отримувати ту саму заробітну платню в 1400 гривень?", – сказав він.

"Пособіє буде залишатися таким самим – 1450 гривень. А людина, якщо вона працює цілий робочий тиждень повний робочий день, буде заробляти 3200 – і буде різниця! Не віриш? Я тобі кажу. Прийдеш до мене…", – заявив Порошенко комусь у залі, хто сидів навпроти нього.

"Коли раніше підвищували заробітну платню? Нагадати тобі? Це було тут неподалік, у Бердичеві, у 2004-му році, за два місяці до виборів. А ми прийняли рішення зараз підвищити", – наголосив президент.

За його словами, основну вигоду від цього рішення отримають 4 мільйони українців, які зараз працюють і мають зарплатню менше 1,5 тисячі гривень.

Президент наголосив, що у бюджетній сфері це підвищення ляже на держбюджет, а у бізнесі – на підприємців.

"Бізнесу знизили податкове навантаження на заробітну платню: раніше вони платили 43%, а зараз 20%. Так те, що ти зекономив і не додав державі – це ж не за твій рахунок, віддай людям! Це чесно. І звідки є ресурс? У тому числі для тих Фомів невіруючих, які зараз до цього скептично ставляться", – заявив Порошенко.

Він також втішений, що рішенням про підвищення мінімальної зарплати "зненацька захопили" опонентів – і вони "не знали, що казати": "Спочатку сказали, що мало підвищили – так у 2 рази! А-а… мало! "Так це ми зробили, бо ми вимагали". Та нічого ви не вимагали! Ви були при владі і могли б підвищити, якби не крали".

"І у нас на сьогодні не дуже легке бюджетне становище. Ви наростили борги по енергоносіях і газу у НАК "Нафтогаз" – у нас зараз нульовий дефіцит! Ви сиділи на газовій голці в Росії – ми зараз не купуємо жодного кубометру, забезпечивши енергетичну незалежність нашої держави. І зараз будемо підвищувати мінімальну заробітну платню", – заявив президент.

Порошенко додав, що з 1 грудня також буде підвищено пенсії на 10%.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!