Росія будує "Північний потік-2", не чекаючи дозволів - ЗМІ

Четвер, 27 жовтня 2016, 12:04

Дозвіл на будівництво газопроводу "Північний потік-2" ще не отримано, але реалізація проекту триває.

Про це пише "Німецька хвиля".

У четвер, 27 жовтня, перші труби для газопроводу, протяжність якого повинна становити 1,2 тисяч кілометрів, прибули з Росії до Німеччини на острів Рюген, повідомляє агентство dpa.

Компанія-оператор Nord Stream 2 збирається в кінці 2019 року розпочати експлуатацію газопроводу, вартість якого в даний час оцінюється в 8 мільярдів євро, пише видання.

Реклама:

Згідно з планами, обидві нитки "Північного потоку 2" повинні бути прокладені практично паралельно першої черги газопроводу по дну Балтійського моря і будуть закінчуватися в німецькому Любміні.

Раніше віце-президент США Джо Байден розкритикував угоду ряду європейських країн зі створення газопроводу "Північний потік-2".

Про небезпеку "Північного потоку" заявляв і президент Польщі Анджей Дуда, за словами якого газопровід не тільки б'є по енергетичній безпеці Польщі та України, а й становить загрозу для європейської єдності.

В середині квітня польська нафтогазова компанія (PGNIG) заблокувала виплату Газпрому близько 200 млн доларів дивідендів зі спілки EuRoPol Gaz, що завадить Росії фінансувати будівництво трубопроводу "Північний потік 2". 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!