"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Кубів назвав умови входження України до ТОП-50 рейтингу Doing Business

Середа, 26 жовтня 2016, 20:07

Україна наступного року увійде в ТОП-50 рейтингу легкості ведення бізнесу від Світового банку Doing Business в разі прийняття Верховною Радою 15 законопроектів, що спрощують підприємницьку діяльність в країні.

Про це заявив перший віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів на брифінгу в Києві, передає УНІАН.

"Ці законопроекти, які я озвучив, їх 15, забезпечують близько 30 місць. Є законопроект (розроблений Офісом ефективного регулювання – Ред.), який умовно дає ще плюс 35 місць, він в розробці. Є ще законопроекти, які дають плюс два плюс три сім місць", - сказав Кубів.

За його словами, законодавчі ініціативи стосуються спрощення підключення до електромереж, реєстрації платників ПДВ і єдиного податку, правових аспектів довіреної власності в банківському секторі, скасування обов'язкового використання печаток, спрощення використання житла в якості комерційної нерухомості, а також скасування пайової участі забудовників у розвитку інфраструктури.

Реклама:

У свою чергу, голова Офісу ефективного регулювання Олексій Гончарук, присутній на брифінгу, підкреслив, що підвищення в рейтингу Doing Business залежить від скоординованої та ефективної роботи Кабінету міністрів і Верховної Ради.

"Важливо розуміти, що уряд і депутати зараз спільно повинні попрацювати над тим, щоб позиції України в Doing Business стали краще", - сказав він.

За словами Гончарука, першочерговими завданнями України для підвищення рейтингу є спрощення підключення до електромереж, а також проведення подальшого перегляду регуляторної бази для розробки комплексних дерегуляційних законодавчих ініціатив.

Детальніше про те, як оцінив реформи в Україні Світовий банк і що змінилося порівняно з минулим роком читайте у матеріалі на ЕП.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: