Мінфін в 2017 році хоче позичити за кордоном 9 мільярдів доларів

Середа, 26 жовтня 2016, 16:44

Україна у 2017 році планує залучити зовнішнє фінансування обсягом 9 млрд доларів.

Про це сказав в інтерв'ю агентству Bloomberg міністр фінансів Олександр Данилюк.

За його даними, український Мінфін планує випустити четвертий транш єврооблігацій на 1 млрд доларів під гарантії США, залучити 5,3 млрд доларів у рамках співпраці з Міжнародним валютним фондом (МВФ), а також вийти на міжнародний борговий ринок.

"Україна може вперше за три роки самостійно випустити євробонди. У нас немає нагальної необхідності виходити на міжнародний борговий ринок, і всі це розуміють, тому ми плануємо випустити невеликий обсяг, для того, щоб інвестори звикли до присутності України на ринку і були згодом готові до більш серйозного розміщення", - сказав він.

Реклама:

Як повідомлялося, в жовтні 2015 року після переговорів, що тривали близько півроку, тримачі 13 із 14 випусків єврооблігацій України на загальну суму 14,36 млрд доларів та 600 млн євро підтримали їх реструктуризацію.

Вона передбачає обмін 80% суми на нові єврооблігації з пролонгацією терміну погашення на чотири роки, 20% - на державні деривативи, виплати за якими у 2021-2040 роках залежатимуть від темпів зростання ВВП країни.

Згоди не було отримано лише щодо євробондів на 3 млрд доларів із терміном погашення 20 грудня 2015 року, викуплених Росією на кошти Фонду національного добробуту наприкінці 2013 року.

РФ відмовилася обговорювати реструктуризацію на загальних умовах, наполягаючи на суверенному, а не комерційному характері боргу. У грудні 2015 року український уряд ввів мораторій на виплату боргу за зазначеними єврооблігаціями.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!