Дерипаска вимагає від України компенсувати інвестиції в ЗАлК

Середа, 26 жовтня 2016, 15:41

Об'єднана компанія "Русал" в міжнародному арбітражі вимагає від України компенсувати інвестиції компанії в Запорізький алюмінієвий комбінат.

Про це повідомив представник компанії, передає "Прайм".

"Дочірні товариства ОК "Русал" звернулися до Міжнародного центру з врегулювання інвестиційних суперечок із заявою, що містить вимоги про компенсацію інвестицій у ВАТ "Запорізький алюмінієвий комбінат", - сказав представник "Русалу". Він зазначив, що відповідачем за заявою є Україна.

"Русал" розраховує, що законність вимог дочірніх товариств компанії буде повністю підтверджена арбітражним судом", - заявив співрозмовник.

Реклама:

На минулому тижні "Русал" також був включений в розширений список санкцій України проти юросіб РФ. Санкції, зокрема, передбачають блокування активів, обмеження торгових операцій на території України, запобігання виведення капіталів за межі України.

В "Русалі" при цьому заявили про те, що пред'являть Україні до відшкодування в судовому порядку збитки, завдані санкціями.

Нагадаємо, Вищий господарський суд повернув у держвласність пакет акцій ВАТ "Запорізький виробничий алюмінієвий комбінат" загальною номінальною вартістю понад 105 млн гривень, що становить 68,01% статутного фонду товариства.

Раніше ЗМІ повідомили, що "ЗАлК" після рішення судів почав вивозити частину обладнання з комбінату.

Пакет акцій ВАТ "Запорізький виробничий алюмінієвий комбінат" у розмірі 68,01%, перебував у власності кіпрської компанії "Velbay Holdings Limited", яку пов'язують з російською компанією "РусАл" Олега Дерипаски.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: