Фонд гарантування відновив виплати вкладникам "Дельта банку" та "Хрещатику"

Середа, 26 жовтня 2016, 14:42

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб з 26 жовтня 2016 року продовжує виплати коштів вкладникам "Дельта банку" та Кб "Хрещатик".

Про це йдеться у повідомленні Фонду.

"Для отримання коштів вкладники "Дельта банк"  26жовтня 2016 року до 6 грудня 2016 року включно можуть звертатись до установ банків-агентів Фонду: АТ "Ощадбанк" та АБ "Укргазбанк"", - йдеться у повідомленні.

Банк, що здійснює виплату коштів, визначається залежно від місця реєстрації проживання за паспортом, вказаному вкладниками під час укладання договору банківського вкладу/рахунку з АТ "Дельта банк".

Реклама:

Також, Фонд з 26 жовтня 2016 року продовжує виплати коштів вкладникам КБ "Хрещатик".

"Для отримання коштів вкладники ПАТ "КБ "Хрещатик" з 26 жовтня 2016 року до 6 грудня 2016 року включно можуть звертатись до установ банку-агенту Фонду: ПАТ "ПУМБ", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, для отримання гарантованої суми відшкодування вкладникам необхідно звернутись до установ банку-агенту Фонду та пред’явити паспорт і документ про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків (ідентифікаційний номер). Виплати відшкодування також здійснюватимуться іншим особам на підставі нотаріально посвідченої довіреності.

Виплати відшкодувань вкладникам здійснюватимуться в розмірі вкладу, включаючи відсотки, нараховані на день початку процедури виведення Фондом банку з ринку, але не більше 200 тисяч гривень.

Як відомо, Нацбанк 2 вересня за пропозицією Фонду гарантування вкладів фізосіб ухвалив рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію "Дельта Банку", який належить Миколі Лагуну.

2 березня НБУ визнав "Дельта Банк" неплатоспроможним.

Нагадаємо, 5 квітня НБУ визнав банк "Хрещатик" неплатоспроможним, а Фонд гарантування вкладів ввів тимчасову адміністрацію.

Як відомо, 24,9379% акцій банку належить Київській міській державній адміністрації.

Опосередкованими власниками банку є Андрій Іванов з часткою 37,44% і Микола Солдатенко з часткою 24,2% акцій.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: