Молокозавод Порошенка почав експорт в ЄС

Середа, 26 жовтня 2016, 14:03

Вінницький молокозавод "Рошен", що входить до групи компаній Roshen, у вересні здійснив перші поставки своєї продукції в ЄС.

Про це йдеться в прес-релізі корпорації, пише "Інтерфакс-Україна".

Відповідно до прес-релізу, покупцем виступив один з найбільших міжнародних трейдерів, який базується в Голландії.

Протягом жовтня завод відвантажив сухе знежирене молоко і масло в ЄС вже на адресу двох покупців. До кінця року в рамках отриманої квоти ВМЗР планує поставити близько 1000 тонн продукції, йдеться в повідомленні.

Реклама:

"Перш, ніж з нами підписали контракт на постачання в Європу, ми пройшли численні аудити з боку покупців. Їх команди аудиторів і технічних фахівців відвідували наш завод, щоб упевнитися в дотриманні всіх стандартів якості, в професіоналізмі наших працівників і високотехнологічності виробництва", - зазначив гендиректор заводу Дмитро Рощупкін.

За його словами, до моменту початку поставок в ЄС завод здійснив ряд угод з цими трейдерами на інших ринках.

"Дійсно, потрапити на європейський ринок непросто, і є ряд правил і обмежень, які суттєво ускладнюють туди вхід новачкам з метою захисту європейських виробників. Але ми зуміли переконати наших партнерів у серйозності своїх цілей і в тому, що ми маємо намір і здатні дотримуватися всіх вимог європейських стандартів, регламентів і директив ", - доповнив Рощупкін.

За словами комерційного менеджера компанії-трейдера Interfood B.V. Філіпа Герф, продукція ВМЗР не поступається за якістю аналогічної, виробленої на провідних європейських підприємствах

"Молочний завод "Рошен" приємно здивував наших фахівців не тільки сучасним обладнанням і цехами, а головне - персоналом ... Ми плануємо в наступному році розвивати наше співробітництво з Roshen", - зазначив він.

"Вінницький молочний завод" Рошен "почав свою виробничу діяльність в червні 2014 року. Потужність підприємства дозволяє переробляти 600 тонн молока на добу.

Як відомо, 10 квітня Порошенко заявив, що передача активів "Рошен" у довірчу власністьRothschild Trust закінчилася наприкінці березня-початку квітня.

Нагадаємо, 3 квітня з'явилася інформація з посиланням на документи панамської юридичної компанії Mossack Fonseca стосовно трьох українців – президента Петра Порошенка, екс-прем'єра Павла Лазаренка і власника газети Kyiv Post Мохаммада Захура – британського бізнесмена, який живе і веде бізнес в Україні.

Порошенко після вступу на посаду глави держави найняв для продажу своїх активів інвестиційну компанію Rothschild і ICU. Однак "у зв'язку з відсутністю покупців" 14 січня 2016 року президент заявив, що передав свою частку у корпорації "Рошен" у незалежний "сліпий" траст.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: