"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ціна на нафту Brent опустилася до 50,22 долара

Середа, 26 жовтня 2016, 09:15

Світові ціни на нафту знижуються на даних Американського інституту нафти (API) про зростання запасів "чорного золота" в країні.

Про це свідчать дані торгів, пише Прайм.

Станом на 07.38 вартість грудневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent знижувалася на 1,12% - до 50,22 долара за барель.

Ціна грудневих ф'ючерсів на нафту марки WTI падала на 1,28% - до 49,32 долара за барель.

Реклама:

Згідно з даними API, запаси нафти в США за тиждень, що завершився 21 жовтня, виросли на 4,8 мільйона барелів. Аналітики очікували зростання показника всього на 1,7 мільйона барелів.

Запаси бензину виросли на 1,7 мільйона барелів, у той час як експерти прогнозували зниження індикатора на 1 мільйон барелів, пише агентство Рейтер.

Крім того, трейдери очікують даних статистики по комерційним запасам нафти в США (виключаючи стратегічний резерв) від міненерго країни, які будуть опубліковані пізніше в середу.

За прогнозами опитаних агентством аналітиків, за тиждень, що завершився 21 жовтня, показник збільшився на 1,699 мільйона барелів, або на 0,4%, до 470,4 мільйона барелів.

"Інвестори будуть уважно стежити за даними про запаси нафти від міненерго США. Великий стрибок запасів, без сумніву, зрушить ціну на нафту ще сильніше вниз", - наводить агентство слова старшого ринкового аналітика брокерської OANDA в Сінгапурі Джеффрі Халлі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: