Фармацевти-порушники виплатили майже 938 мільйонів штрафу

Вівторок, 25 жовтня 2016, 15:53

Швейцарська компанія "Алкон Фармасьютікалз ЛТД" виплатила 937 тис. 526 грн штрафу, накладеного Антимонопольним комітетом України.

Про це йдеться у повідомленні АМКУ.

Як зазначили в комітеті, у вересні 2016 року за результатами розгляду АМКУ справи про порушення компанією "АлконФармасьютікалз ЛТД" та фармацевтичних дистриб’юторів ТОВ "БаДМ", ТОВ "Вента. ЛТД", ТОВ СП "Оптіма-Фарм, Лтд" та ПрАТ "Альба Україна" законодавства про захист економічної конкуренції у вигляді анти конкурентних узгоджених дій, оштрафовано на загальну суму 1,65 млн грн.

"АМКУ з’ясував, що впродовж 2011 – 2013 років у відносинах компанії "Алкон Фармасьютікалз ЛТД" і ТОВ "БаДМ", ТОВ "Вента. ЛТД", ТОВ СП "Оптіма-Фарм, Лтд." і ПрАТ "Альба Україна" існували непрозорі механізми надання після продажних знижок", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

Згідно із повідомленням, дистриб’ютори здійснювали реалізацію лікарських засобів виробництва групи "Алкон" через процедури державних закупівель за цінами, що були вищими, ніж ціни реалізації в аптечні заклади, застосовуючи різні підходи до ціноутворення.

Комітет дійшов висновку, що компанія "Алкон Фармасьютікалз ЛТД", уклавши відповідні дистриб’юторські договори, своїми діями призвели до завищення цін на лікарські засоби під час реалізації через процедури державних закупівель.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: