"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Укртелеком" Ахметова знизив чистий прибуток майже на 50%

Вівторок, 25 жовтня 2016, 13:03

ПАТ "Укртелеком" в січні-вересні 2016 року зменшило дохід на 0,5% в порівнянні з аналогічним періодом 2015 року - до 4,98 млрд гривень.

Про це повідомляється в фінзвіті оператора, оприлюдненому на прес-конференції в Києві у вівторок.

Згідно з документом, чистий прибуток компанії за цей період становив 249 млн гривень, що на 49% менше, ніж за аналогічний період 2015 року.

Компанія пояснює зниження чистого прибутку істотним збільшенням амортизаційних відрахувань.

Реклама:

Капітальні інвестиції за звітний період зросли на 74,4% - до 193 млн гривень. Показник EBITDA зменшився на 9% - до 1,351 млрд гривень, маржа EBITDA зменшилася на 2,6 процентних пункту - до 27,1%.

"Укртелеком" є найбільшим оператором фіксованого зв'язку в країні, просуває мобільний зв'язок у стандарті 3G.

Кінцевим власником "Укртелекому" є група "СКМ" бізнесмена Ріната Ахметова.

Як повідомлялося, Господарський суд Києва зобов'язав компанію "ЕСУ" (ESU), яка є основним акціонером "Укртелекому" і належить бізнесменові Рінату Ахметову, повернути "Укрексімбанку" 810,6 млн гривень заборгованості за облігаціями.

"Укртелеком" - найбільший оператор фіксованого зв'язку України, компанія також є лідером ринку широкосмугового доступу в Інтернет (понад 1,6 млн користувачів).

Нагадаємо, що в конкурсі з приватизації "Укртелекому" в 2011 році брала участь всього одна організація (інвестиційний фонд EPIC), яка купила компанію за 10,5 млрд грн. Через рік вона перепродала "Укртелеком" компанії СКМ Ріната Ахметова.

Раніше генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомляв, що компанія "Укртелеком" була приватизована кіпрською компанією фактично безкоштовно.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: