Ціни на нафту знижуються: Brent наближається до 51 долара за барель

Вівторок, 25 жовтня 2016, 10:35

Світові ціни на нафту знижуються у вівторок на тлі очікувань інвесторів, що угода щодо заморожування видобутку нафти країнами ОПЕК може не відбутися.

Про це свідчать дані торгів, передає "Прайм".

Станом на 8:39 вартість грудневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent знижувалася на 0,17% - до 51,37 долара за барель. Ціна грудневих ф'ючерсів на нафту марки WTI залишалася на рівні попереднього закриття в 50,52 долара за барель.

"З урахуванням того, що Іран, Лівія і Нігерія вже виключені (з угоди щодо обмеження видобутку - ред.), виключення зі списку учасників угоди Іраку, який виробляє 4,7 млн барелів нафти в день, може спонукати інших відмовитися від угоди або сильно послабить підсумкову угоду", - заявив аналітик Citi Futures Тім Еванс.

Реклама:

У неділю глава іракської державної компанії State Oil Marketing Organization Фалах аль-Амри заявив, що Ірак не має наміру знижувати досягнутий рівень видобутку нафти, який становить зараз 4,7 млн барелів на день.

ОПЕК на неформальній зустрічі в Алжирі 28 вересня погодила обмеження видобутку в діапазоні 32,5-33 мільйона барелів нафти на добу, проте за конкретними лімітами для кожної з країн організації поки домовленостей немає.

Остаточне рішення має бути прийнято на офіційній зустрічі ОПЕК, яка відбудеться 30 листопада у Відні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: