"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Нафта дешевшає на заявах представників Іраку

Понеділок, 24 жовтня 2016, 10:00

"Чорне золото" дешевшає в понеділок на тлі коментарів глави іракської державної компанії State Oil Marketing Organization Фалаха аль-Амри і міністра нафти Іраку Джабара аль-Лаібі про небажання країни скорочувати видобуток нафти.

Про це свідчать дані торгів, пише Прайм.

Станом на 08.00 вартість грудневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent знижувалася на 0,46% - до 51,54 долара за барель. Ціна грудневих ф'ючерсів на нафту марки WTI опускалася на 0,59% - до 50,55 долара за барель.

Аль-Амри заявив у неділю, що Ірак не має наміру знижувати досягнутий рівень видобутку нафти, який становить зараз 4,7 мільйона барелів на день. Він зазначив, що обсяг видобутку нафти в країні є питанням її суверенітету.

Реклама:

Крім того, міністр нафти Іраку Джабар аль-Лаібі закликав дозволити Іраку не брати участь в угоді про замороження рівня видобутку нафти у зв'язку з боротьбою країни проти угруповання "Ісламська держава".

За його словами, Ірак повинен отримати такі ж привілеї, як Лівія і Нігерія. При цьому він підкреслив, що країна не хоче створювати напругу і запропонує свою позицію в ОПЕК "в позитивній атмосфері".

"Коментарі представників Іраку, зроблені на вихідних, про те, що країна може не приєднатися до угоди країн ОПЕК про замороження видобутку, можуть чинити тиск на ціни нафти на сьогоднішніх торгах", - наводить агентство Рейтер слова неназваного аналітика банку ANZ.

Як повідомлялося, організація країн-експортерів нафти у вересні збільшила видобуток нафти в порівнянні з серпнем на 22 тисячі барелів на день - до 33,39 мільйона барелів на день.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: