"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Курс юаня оновив шестирічний мінімум

Понеділок, 24 жовтня 2016, 09:11

Середній обмінний курс юаня до американського долара оновив шестирічний мінімум після того, як Центробанк Китаю опустив його ще на 0,2%.

Про це пише Прайм.

Народний банк Китаю в понеділок встановив середній обмінний курс юаня до долара на позначці 6,7690, що на 132 пункти вище фіксингу п'ятниці, коли курс становив 6,7558.

Курс юаня з середини жовтня перебуває на найнижчому рівні з вересня 2010 року і в понеділок знову оновив шестирічний мінімум.

Реклама:

Минулого тижня офіційний представник Державного статистичного бюро Китаю Шен Лайюнь заявив, що недавня девальвація юаня обумовлена зовнішніми факторами і підстав для тривалого знецінення китайської валюти немає.

У серпні 2015 року Народний банк Китаю різко послабив курс юаня до долара (відразу на 3% - з 6,20 до 6,40), що потрясло світові фондові ринки.

Пізніше китайський ЦБ направив зусилля на стабілізацію юаня. Після цього відбулися ще три хвилі ослаблення китайської валюти: взимку 2015-2016 (до 6,55), в липні 2016 роки (до 6,67), третя почалася в жовтні.

Після першої хвилі, експерти стверджували, що ЦБ навмисно девальвує юань для стимулювання експорту. Прем'єр Держради Лі Кецян, глава регулятора Чжоу Сяочуань і інші офіційні особи спростовували ці заяви.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: