Генпрокуратура передала справу Кацуби в суд

П'ятниця, 21 жовтня 2016, 18:20

Генеральна прокуратура завершила розслідування кримінального провадження щодо колишнього заступника голови НАК "Нафтогаз України" Олександра Кацуби.

Про це повідомляє прес-служба ГПУ

"Головною військовою прокуратурою завершено досудове розслідування щодо Олекандра Кацуби за підозрою в умисній участі в період з серпня 2012 року по теперішній час у злочинній організації Віктора Януковича з метою вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів", - йдеться у повідомленні.

Також він підозрюється в участі в умисному заволодінні шляхом зловживання службовим становищем грошовими коштами, належними "Нафтогаз"" в сумі понад 449,9 млн гривень та вчиненні закінченого замаху на заволодіння грошовими коштами НАК в сумі 5,1 млрд гривень.

Реклама:

Загалом він звинувачується у вчиненні злочинів, передбачених статтями "створення злочинної організації", "привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем", "замах на злочин", "вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією", "привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем", "службове підроблення".

Як наголошується, підозрюваному оголошено про завершення досудового розслідування та надано доступ до матеріалів досудового розслідування.

Як відомо, 17 червня слідчі ГПУ затримали, а 18 червня суд арештував на два місяці молодшого брата із сумнозвісного клану Кацуб Олександра.

У середині серпня суд продовжив його арешт ще на два місяці.

Як сказано у статті "Української правди" Кацуба , будучи главою "Чорноморнафтогазу", підписував документи на закупівлю скандальних "вишок Бойка". Правда, затримали його не в цій справі, а в розслідуванні "бензинової" справи Курченка.

За версією слідства, Кацуба-молодший після свого переходу із "Чорноморнафтогазу" на посаду заступника глави "Нафтогазу" допоміг компанії Курченка "Газ України 2020" вкрасти у державного холдингу бензину на 500 мільйонів гривень.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: