"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Ощадбанк" вийде з Асоціації українських банків через критику Гонтаревої

Четвер, 20 жовтня 2016, 16:40

Державний Ощадний банк вирішив вийти з Асоціації українських банків (АУБ) через критику головою АУБ Олександром Сугоняко глави Національного банку Валерії Гонтаревої.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби банку.

"На наше переконання, АУБ, яка згідно зі статутом "спрямована на сприяння створенню та удосконаленню правової бази банківської діяльності", вже давно не виконує покладені на неї функції", - йдеться у повідомленні.

Як зазначили в прес-службі, діяльність Асоціації можна кваліфікувати як неефективну, оскільки вона не займається аналізом законотворчої діяльності, не аналізує правозастосовну практику з метою виявлення проблемних питань, не виконує основне статутне завдання з захисту прав та інтересів банків – членів Асоціації.

Реклама:

"Зважаючи на це, "Ощадбанк" ще у 2012 році припинив активну участь у діяльності Асоціації та сплату відповідних внесків", - йдеться у повідомленні.

Крім того, публічні заяви очільника Асоціації Сугоняки спонукають правління "Ощадбанку" до офіційного припинення співпраці.

"Ми залишаємось послідовними прихильниками професійної дискусії та конструктивного обговорення найскладніших аспектів фуціонування банківської системи і напрацювання відповідальних рішень, тому категорично не сприймаємо намагання втягнути банківську систему в чергову хвилю популізму та політичних інсинуацій. Це неприпустимо, оскільки може мати вкрай критичні наслідки для банківської системи та знищити перші здобутки на шляху досягнення стабільності економіки країни", - підсумували в прес-службі.

Як повідомлялося, НБУ 13 жовтня звернувся в Службу безпеки України, Генеральну прокуратуру і Національне антикорупційне бюро з проханням відкрити кримінальні провадження щодо народного депутата, бізнесмена Сергія Тарути у зв'язку з розповсюдженням провокаційних матеріалів зі звинуваченнями на адресу голови НБУ Гонтаревої.

На сайті НБУ зазначено, що, зокрема, мова йде про поширення особисто Тарутою брошури під назвою "Загроза економічній безпеці" перед початком зустрічі країн-членів Міжнародного валютного фонду і Світового банку у Вашингтоні, яка проводилася з 6 по 10 жовтня.

В Нацбанку відзначили, що "брошура, яка поширювалася особисто Сергієм Тарутою, - це збірник хибної, провокаційної, спотвореної інформації та голослівних звинувачень". На думку НБУ, така акція є частиною провокаційної кампанії проти глави НБУ Гонтаревої.

Тарута назвав безпідставними претензії, висунуті щодо нього Нацбанком, і заявив про намір ініціювати створення в парламенті тимчасової слідчої комісії з розслідування діяльності голови НБУ Гонтаревої.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: