"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

В Україні запрацював "Uber для паркування"

Четвер, 20 жовтня 2016, 14:02

У жовтні 2016 року в Києві почав працювати естонський сервіс для оренди паркомісць Barking.

Про це пише Ain.ua.

Додаток допоможе відшукати найближче вільне в даний момент паркомісце, а також забронювати його заздалегідь, протягом доби.

Сервіс працює з приватними майданчиками - поки запущений тільки один пілотний проект спільно з паркінгом в ТЦ Гуллівер.

Реклама:
 
Barking називають "Uber для паркування": він передбачає автоматичне списання оплати - за тим же механізмом, що і у Uber.

Додаток Barking можна безкоштовно завантажити на Google Play і AppStore. Для відображення найближчого вільного місця парковки додаток використовує GPS-координати смартфона. Плата за паркомісце списується, коли водій залишає парковку.

Сервіс також передбачає можливість забронювати місце заздалегідь, протягом дня - наприклад, якщо водій знає, що днем поїде в центр міста, де паркінг зазвичай майже повністю зайнятий. Додаткової плати за таку послугу не стягують.

Як зазначається, основне завдання компанії в Україні на сьогодні - знайти паркування, які можна запропонувати користувачам.

Співзасновник компанії "Паркінг Україна", що представляє сервіс Barking в Україні Тиніс Біттман запевнив, що додаток надійно захищає платіжні дані користувачів.

"Дані платіжних карт зберігаються в зашифрованому вигляді, вони дуже добре і повністю захищені від зловмисників. Також їх не може побачити ніхто з нашої компанії. Доступний для перегляду лише номер телефону клієнта", - зазначає Біттман.

Раніше повідомлялося, що в Україні 67 онлайн-магазинів заражені шкідливим кодом, який допомагає хакерам вкрасти дані платіжних карт споживачів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!