На хабарі попався керівник управління київської митниці

Четвер, 20 жовтня 2016, 13:48

Співробітники Державної фіскальної служби у співпраці з прокуратурою Київської області викрили та затримали злочинну групу, яка діяла на київській митниці.

Про це повідомив начальник Головного управління внутрішньої безпеки Державної фіскальної служби Юрій Шеремет.

За його словами, у вересні цього року співробітниками внутрішньої безпеки ДФС у співпраці з прокуратурою Київської області було викрито та затримано злочинну групу, яка діяла на київській митниці.

"До складу цієї групи входили як діючі співробітники митниці, так і колишній працівник, який виконував роль посередника", - повідомив Шеремет.

Реклама:

Начальник управління внутрішньої безпеки ДФС зазначив, що учасники угруповання систематично вимагали та щомісяця отримували неправомірну вигоду від суб'єктів зовнішньоекономічної діяльності за зниження митної вартості під час розмитнення товарів.

"Прокуратурою київської області було розпочато кримінальне провадження і в ході проведення слідчих та оперативних дій було затримано чотирьох учасників злочинної групи, в тому числі керівника управління київської митниці фіскальної служби", - сказав він.

Шеремет повідомив, що всім затриманим пред’явлено підозру у вчиненні злочину передбачену ч. 3 ст. 368 (одержання хабара) Кримінального кодексу, а стосовно керівника управління обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою

"Також було проведено низку обшуків на робочих місцях та вилучено 1,5 млн гривень, мобільні телефони комп'ютерну техніку, на якій містяться докази злочинної діяльності цього угрупування", - зазначив він.

Нагадаємо, 27 липня детективи НАБУ затримали двох посадовців податкової інспекції одного з районів Києва - слідчого і начальника слідчого управління фінансових розслідувань.

30 липня заступника начальника одного з відділів Київської міської митниці було затримано за підозрою у хабарництві.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: