"Укрпошта" хоче почати відкривати рахунки та видавати платіжні картки

Середа, 19 жовтня 2016, 16:28

ДП "Укрпошта" розробила законопроект, за допомогою якого сподівається отримати можливість надавати більш широкий спектр фінансових послуг, в тому числі, - відкривати своїм клієнтам рахунки.

Про це ЕП заявив керівник "Укрпошти" Ігор Смілянський.

"Мова йде про розширення переліку фінансових послуг "Укрпоштою" через внесення змін до законодавства, в тому числі - про поштовий зв'язок. Ми хочемо отримати право відкривати поточні рахунки, право випускати карти, надавати послуги інкасації та працювати за агентською схемою з іншими фінансовими послугами, наприклад, продажем страхових полісів", - заявив він.

За словами Смілянського, "Укрпошта" фокусується на базових послугах, які потрібні населенню. Відповідаючи на питання про надання кредитних послуг, він заявив, що такі послуги за власні кошти надаватися не будуть.

Реклама:

"Укрпошта" не буде сама кредитувати населення. Видача кредитів можлива виключно за агентською схемою", - зазначив він.

В "Укрпошті" повідомили, що розширення фінансових послуг необхідно для того, щоб не втратити великий обсяг доходів найближчим часом.

"Це необхідно з двох основних причин: якщо "Укрпошта" не буде цього робити, вона продовжить втрачати значну частину своїх доходів, що змусить нас шукати додаткові механізми оптимізації своїх витрат, в тому числі за рахунок оптимізації мережі", - додав Смілянський.

Він зазначив, що динаміка втрати клієнтської бази дуже велика, в тому числі тому, що уряд прагне оформляти виплати пенсіонерам через банківські організації.

"25% доходів "Укрпошти" сьогодні - це комісія Пенсійного фонду за виплату пенсій. Якщо ми продовжимо втрачати пенсіонерів в тому ж дусі, то і фінансові втрати для нас будуть великими. Адже пенсіонери також не платитимуть у нас за комунальні послуги, не будуть купувати товари. Це дуже чутливе питання для нас", - зазначив він.

В "Укрпошті" також відзначили, що перехід на карткову систему обслуговування пенсіонерів дозволить підвищити прозорість виплат, що відповідає стратегії Мінфіну по верифікації соціальних виплат.

Відповідний законопроект вже розроблений менеджментом "Укрпошти". Його планують представити Міністерству інфраструктури і прем'єр-міністра, і потім внести на розгляд парламенту.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!