Транснаціональний банк HSBC повертається в Україну - ЗМІ

Середа, 19 жовтня 2016, 14:12

Один з найбільших транснаціональних банків світу - HSBC - проявляє підвищену активність на українському ринку.

Про це пише Forbes з посиланням на двох банкірів, представників установ з першої групи за активами, і джерело в Міністерстві фінансів.

Як пише видання, офіційно банк не коментує свою діяльність в Україні.

За даними Forbes цей найбільший міжнародний гравець обслуговує тут когорту видатних державних і приватних клієнтів і може відновити роботу свого представництва.

Реклама:

Нагадаємо, що HSBC вже був присутній в Україні. Він відкрив своє представництво в 2008 році, якраз напередодні розпалу міжнародної фінансової кризи.

Напрямок private banking курирували представники банку зі Швейцарії та Люксембургу, а коли в 2008 році зайшла мова про можливе відкриття української "дочки" HSBC, то цими питаннями займалися банкіри з Лондона і Парижа.

Як пише видання, банк чотири рази подавав в НБУ документи для отримання попереднього дозволу на придбання фінансового активу.

Три рази Національний банк відмовляв HSBC в дозволі на придбання банку в Україні.

На четвертий раз дозвіл було видано, але в самому HSBC змінилося керівництво, і Україна перестала бути цікавою цієї міжнародної групи. У 2010 році представництво було закрито. На сьогодні екс-глава представництва HSBC в Україні Людмила Чапістрак працює на одній з керівних посад в "Укрсоцбанку", йдеться у матеріалі.

За інформацією джерел видання, HSBC продовжує активно співпрацювати з бізнесом на українському ринку - як з вітчизняними, так і з транснаціональними корпораціями.

Серед клієнтів - київська мерія: банк є власником цінних паперів міста. Кошти на коррахунках в HSBC тримають "Ощадбанк", "Креді Агріколь", "Альфа-банк" і інші.

HSBC (Hongkong and Shanghai Banking Corporation) був заснований в кінці XIX століття в Гонконзі для супроводу торгових операцій між Європою і Китаєм. Штаб-квартира банку розташована в Лондоні.

На сьогодні в структурі HSBC присутні кілька глобальних підрозділів: рітейл; обслуговуючий близько 2 млн бізнесів комерційний банкінг; глобальний банкінг для державних і міждержавних організацій; а також private banking.

Загальний дохід холдингу за перше півріччя 2016 року становив 29,5 млрд дол - проти 32,9 млрд дол доходу за січень-червень 2015 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: