"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Балчун "обома руками" за перевірку "Укрзалізниці"

Середа, 19 жовтня 2016, 13:50

Голова "УЗ" Войцех Балчун  підтримує ініціативу депутата від Опозиційного блоку Олександра Вілкула щодо створення тимчасової комісії для перевірки роботи "Укрзалізниці".

Про це голова "УЗ" написав на своїй сторінці у Facebook.

"Тимчасова слідча комісія Верховної Ради – додатковий публічний інструмент з’ясування причин, що призвели до сьогоднішньої ситуації в "Укрзалізниці". Багато проблемних питань компанії справді давно чекають свого ефективного розслідування. І тут не повинно бути терміну давності. Хай комісія працює ґрунтовно і масштабно", - написав Балчун.

За його словами, нехай депутати та генпрокурор Юрій Луценко шукають відповіді на запитання: яким чином тисячі вагонів "УЗ" свого часу передавались приватним компаніям? Які дивіденди отримувала натомість компанія? Як залізниця славилась будівництвом інфраструктурних об’єктів на кшталт автостради Київ-Одеса, канал Дунай-Чорне море, президентських резиденцій і не розвивала власну інфраструктуру, вагонний парк, тягу? Через що сьогодні захлинаються перевезення тих же металургів. 

Реклама:

"Методи парламентського контролю тут можуть тільки вітатись. Депутати зможуть спокійно розібратись, яким чином багато років працював квотний принцип призначення керівника "Укрзалізниці", які політичні сили мали з цього дивіденди, які схеми виникали та що втрачала компанія і держава. Лише самі багаторічні закупівлі солярки можуть стати предметом захоплюючого депутатського розслідування", - зазначив голова "УЗ".

Крім того, очільник компанії написав, що вже зараз готовий передати в парламент звіт про стан, у якому його команда застала компанію.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ПАТ "Укрзалізниця" очікує за підсумками 2016 року чистий збиток - 4,136 млрд грн.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!