"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

НБУ повідомив банки про припинення операцій з платіжними системами РФ

Середа, 19 жовтня 2016, 12:11

Національний банк України розіслав банкам-учасникам російських платіжних систем телеграми щодо припинення операцій з такими платіжними системами.

Про це повідомила начальник управління оверсайту платіжних систем НБУ Олена Махаєва, пише "Інтерфакс-Україна".

"НБУ підготував роз'яснення і розіслав телеграми кожному банку-учаснику щодо припинення прийому переказів через російські платіжні системи та завершення всіх розрахунків", - сказала вона під час прес-конференції в середу.

У той же час чиновник Нацбанку підкреслила, що в телеграмі не вказано термін припинення розрахунків, що дозволить банкам завершити їх в звичайних умовах з урахуванням необхідного часу.

Реклама:

НБУ також зобов'язав банки-учасники російських платіжних систем повернути регулятору свої свідоцтва про реєстрацію в платіжних системах, виданих Нацбанком до 2014 року.

Махаєва уточнила, що з цього часу Нацбанк не реєстрував російські платіжні системи.

За даними Махаєвої, в даний час в Україні діє шість російських платіжних систем.

У зв'язку з припиненням їх дії, банки перенаправляють грошові потоки на 12 зареєстрованих міжнародних систем. При цьому вона зазначила, що тарифи міжнародних платіжних систем є конкурентними, всупереч загальноприйнятій думці про їх дорожнечу.

Як повідомлялося, Україна розширила санкції по відношенню до Російської Федерації, обмеживши, серед іншого, діяльність низки російських платіжних систем.

Відповідне рішення закріплене указом президента України №467/2016.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!