МВФ: Ціни на нафту не перевищать 60 доларів до 2021 року

Середа, 19 жовтня 2016, 11:33

Світові ціни на нафту не перевищать рівень в 60 доларів за барель до 2021 року.

Про це йдеться в опублікованій в середу доповіді Міжнародного валютного фонду про економіку Близького Сходу і Середньої Азії, пише Прайм.

Згідно з попереднім прогнозом МВФ, ціна до 2021 року повинна була не перевищити 50 доларів за барель.

У доповіді також наголошується, що в 2017 році середній рівень ціни на нафту виросте до 51 долара за барель з 43 доларів за барель в поточному році.

Реклама:

При цьому даний прогноз може бути скоректований у бік як підвищення, так і зниження через високу невизначеність, пов'язану з перепадами в обсязі видобутку нафти в ряді країн і з триваючим зростанням ефективності видобутку сланцевої нафти в США, відзначає МВФ.

Завдяки зростанню цін на нафту з рівня нижче 30 доларів за барель на початку 2016 року, країни-експортери нафти на Близькому Сході зіткнуться в найближчі п'ять років з менш гострим дефіцитом бюджету, ніж очікувалося раніше, однак економічне зростання залишиться на низькому рівні, прогнозує МВФ.

Нагадаємо, світові ціни на нафту зростають 19 жовтня, відіграючи позитивні дані статистики Американського інституту нафти (API) щодо запасів "чорного золота" в США.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!