"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Fitch попередив нафтових гігантів про загрозу електромобілів

Вівторок, 18 жовтня 2016, 20:09

Зростання популярності автомобілів з електродвигуном є серйозною загрозою для найбільших міжнародних нафтовидобувних компаній.

Про це заявили аналітики міжнародного рейтингового агентства Fitch Ratings, пише "Інтерфакс-Україна".

"Поширення автомобілів, оснащених електродвигунами, пов'язане зі значним ризиком для нафтової галузі", - йдеться в прес-релізі агентства.

Аналітики Fitch закликають компанії підготуватися до "корінних змін", викликаних новими технологіями, які розвиваються швидше, ніж очікувалося.

Реклама:

"У компаній будуть проблеми, якщо вони вирішать просто сховати голови в пісок і вдавати, що все вирішиться само собою", - зазначив керуючий директор Fitch Алекс Гріффітс в інтерв'ю Financial Times.

Експерти вказують, що при появі ознак загрози попиту на нафту інвестори можуть піддатися паніці і почати розпродавати активи нафтових компаній, що підвищить вартість запозичення.

Як наголошується в дослідженні, збільшення частки електромобілів на дорозі може негативно позначитися на компаніях, на які припадає майже чверть світового ринку облігацій, яка оцінюється в 14,7 трлн дол.

Нагадаємо, в Україну за січень-травень 2016 року було ввезено 822 електромобілі, а це на 12,5% більше, ніж за весь минулий рік.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!