"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Бахматюк обурений звинуваченнями Нацбанку щодо заборгованості

Вівторок, 18 жовтня 2016, 17:21

Персональні звинувачення НБУ на адресу бізнесмена Олега Бахматюка містять недостовірні дані, є грубим порушенням ділової етики та можуть завдати шкоди акціонерам і кредиторам агрохолдингу "Укрлендфармінга" і "Авангард", мажоритарієм яких є Бахматюк.

Про це заявив Бахматюк в коментарі "Інтерфакс-Україна".

"Я здивований, що глава НБУ використовує ресурс центробанку для особистої війни з Бахматюком. Повністю порушена презумпція невинності, свідомо робиться все, щоб сформувати негативну проблематику для компаній. Фактично, вони репутаційно знищуються", - сказав бізнесмен.

Зокрема, коментуючи інформацію НБУ про борг його компаній перед держбанками на суму 5,3 млрд грн, Бахматюк зазначив, що ці кредити "Укрексімбанку" і "Ощадбанку" повністю обслуговуються, по ним сплачуються всі відсотки.

Реклама:

"У нас хороші відносини з державними банками", - констатував бізнесмен.

Він додав, що кредити сумарно приблизно на таку ж суму його компанії залучили і у близько десятка недержавних українських банків, зокрема, "Укрсоцбанку", "Райффайзен Банку Аваль" і "УкрСиббанку".

Бахматюк нагадав, що "Укрлендфармінгу" вдалося в результаті непростих переговорів переконати кредиторів в перспективах компанії і досягти угод про реструктуризацію 1,3 млрд боргу, однак такі дії Нацбанку ставлять під загрозу ці домовленості.

"Глава Нацбанку впевнена, що може розпоряджатися державним ресурсом на власний розсуд і залишиться безкарною. Хоча досвід її попередників мав би чогось навчити", - підкреслив Бахматюк.

Він зазначив, що має намір домагатися, щоб керівництво НБУ несло відповідальність за такі свої дії.

Нагадаємо, раніше на своїй сторінці у Facebook НБУ повідомив, що Бахматюк винен державі, громадянам і бізнесу 37,9 млрд грн.

 

Раніше, 13 жовтня НБУ повідомив, що регулятор подав на Бахматюка, як власника визнаних неплатоспроможними банків "ВіЕйБі" і "Фінансова ініціатива", в суд 5 позовів про стягнення заборгованості по персональному договору поруки за зобов'язаннями цих кредитних установ, які сумарно заборгували Нацбанку з рефінансування 10,9 млрд грн.

 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: