РФ не бачить сенсу обговорювати з Україною борг Януковича

Вівторок, 18 жовтня 2016, 16:20

Мінфін РФ не обговорюватиме з Україною її борг на 3 мільярди доларів, поки Київ не визнає його суверенним і не запропонує умови реструктуризації краще, ніж прийняті комерційними кредиторами.

Про це заявив міністр фінансів Росії Антон Силуанов, пише Прайм.

"Поки йде обговорення, поки немає рішення. Ми будемо домовлятися тільки після того, як зрозуміємо, що є підстави для переговорів: а саме - борг визнається суверенним, і умови для реструктуризації краще, ніж комерційні", - сказав глава Мінфіну РФ.

За його словами, без такого розуміння зустрічатися з представниками України для Росії "сенсу немає".

Реклама:

Раніше Силуанов говорив, що Росія готова на досудові домовленості з Україною щодо боргу на 3 мільярди доларів і заявляв про намір зустрітися з міністром фінансів України Олександром Данилюком в Німеччині.

Нагадаємо, Росія 17 лютого подала позов проти України до Високого суду Лондона щодо стягнення боргу в 3 млрд доларів.

Україна оголосила мораторій на виплату всіх боргів перед РФ, включаючи борг, взятий урядом Азарова у 2013 році в обсязі 3 млрд доларів, а також борги держхолдингу "Укравтодор" і Конструкторського бюро "Південне" перед російськими банками.

На початку січня поточного року Україна домовилася із Сбєрбанком Росії про реструктуризацію кредитів "Укравтодору" і конструкторського бюро "Південне".

У лютому міністр закордонних справ Павло Клімкін заявив, що Україна буде доводити, що "борг Януковича" був хабарем за формою і за змістом.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: