Комунальні послуги можна буде сплатити в розстрочку - Гройсман

Вівторок, 18 жовтня 2016, 14:21

Кабінет міністрів має намір впровадити 12-місячну розстрочку на оплату житлово-комунальних послуг для тих родин, які не бажають отримувати субсидію.

Про це під час зустрічі з керівниками всеукраїнських профспілок та об'єднань заявив прем’єр-міністр Володимир Гройсман.

"Ми впровадимо 12-місячну розстрочку на оплату житлово-комунальних послуг для тих, хто не бажає отримувати субсидію", - сказав прем'єр.

"Тобто в нас є два механізми: з одного боку це субсидії та адресна допомога, і з іншого боку, якщо такий варіант не прийнятний - споживаємо сьогодні, платимо 12 місяців. Це буде означати, що навантаження на бюджет родини в розстрочці буде щомісячно менше, ніж це могло би бути", - сказав Гройсман.

Реклама:

Гройсман заявив, що цим механізмом зможуть скористатися як ті, хто не має права на субсидію, так і ті, хто субсидію оформляти не бажає з тих чи інших причин.

"Отаких два компенсаторних механізми, які ми пропонуємо. Я упевнений, що все абсолютно буде спокійно, люди побачать рахунки, і побачать, що компенсація є прийнятною і навіть від підвищення ціни газу до ринкового рівня, на бюджетах родин це не позначиться", - зазначив він.

Як повідомлялось, раніше тимчасово виконуючий обов'язки директора НЕК "Укренерго" Всеволод Ковальчук припустив можливість обмеження подачі електрики в зимовий період.

За його словами, у разі нестачі вугілля доведеться запускати газо-мазутні блоки на Запорізькій та Трипільської ТЕС і споживати більше природного газу для виробництва електроенергії на ТЕЦ.

При цьому міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик заявив, що під час опалювального сезону в Україні проблем не виникне.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: