Naspers продає за 3 мільярди доларів групу Allegro

Вівторок, 18 жовтня 2016, 12:29

Південноафриканський медіахолдинг Naspers оголосив про продаж Allegro Group, якій належать частки в ряді українських ecommerce-проектів.

Про це, з посиланням на The Wall Street Journal, передає Liga.net.

Як зазначається, фонди приватних інвестицій Cinven, Permira і Mid Europa викуплять 100% акцій компанії за 3,25 млрд доларів.

Інтернет-майданчики Allegro Group мають загальну аудиторію понад 20 млн. користувачів. Щодня на онлайн-майданчиках продається понад 850 тисяч товарів.

Реклама:

Компанія має п'ять офісів в Польщі. Раніше у компанії було представництво в Україні - Allegro Group Ukraine, яке об'єднувало українські проекти - OLX, ModnaKasta, Prom.ua, Bigl.ua, а також Aukro.ua і PayU, які вже закрилися.

Як уточнили виданню в прес-службі OLX, цей проект залишиться в групі Naspers, так як зараз входить в глобальний підрозділ Naspers Classifieds.

У прес-службі EVO (Prom.ua, Bigl.ua) відзначили, що до їх компанії дана угода також не має прямого відношення.

"Інвестор EVO - холдинг Naspers (продавець Alegro). До нас ця угода не має прямого відношення. По суті, продана польська Allegro Group і ймовірність впливу на наш ринок - мінімальна", - заявили в EVO.

Нагадаємо, що чутки про продаж Allegro з'явилися ще в липні цього року. Китайська компанія електронної комерції Alibaba, інтернет-аукціон eBay Inc і найбільший приватний інвестфонд CVC Capital Partners були головними претендентами на покупку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!