НБУ виступає проти скорочення своєї незалежності

Вівторок, 18 жовтня 2016, 11:01

Національний банк виступає проти законопроекту, який визначає умови визнання діяльності регулятора незадовільною і підстави для дострокового звільнення керівників центробанку.

Про це йдеться у повідомленні Нацбанку.

"НБУ виступає категорично проти законопроекту №5257 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо забезпечення прозорості діяльності регулятора та підвищення його відповідальності перед суспільством" , вважає його спробою згорнути процес реформування фінансового сектору в Україні та зашкодити виконанню Нацбанком цілей щодо зниження інфляції", - йдеться у повідомленні.

Як наголошується, вказанним законопроектом передбачається позбавлення НБУ інституційної, політичної та фінансової незалежності.

Реклама:

"Це повністю змінює ідеологію закону щодо незалежності центробанку та розподілу компетенцій його органів, розроблених відповідно до рекомендацій місії МВФ та закладених останніми змінами 2015 року", - вважають у НБУ.

"Наразі пропозиції парламентарів зі зміни мандата та цілей Національного банку є чистим виявом популізму. Так, за ціль для НБУ пропонується встановити досягнення та підтримання валютно-курсової стабільності. Це є неспівставним з економічною реальністю та одночасним підтриманням цінової стабільності", - повідомляє прес-служба.

"Національний банк вважає неприпустимим прийняття змін, передбачених законопроектом №5257, та очікує від президента висловлення позиції з цього приводу", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, проект закону №5257 був зареєстрований у Верховній Раді 10 жовтня.

Економічна правда 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!