ЄС виділить Україні понад 100 мільйонів на реформу держуправління

Понеділок, 17 жовтня 2016, 14:29

ЄС готує масштабну програму допомоги Україні, вартість якої більш ніж 100 млн євро.

Про це заявив посол ЄС в Україні Хюг Мінгареллі під час презентації оновленої структури підтримки реформ, повідомляє "Укрінформ".

"Ми хочемо допомогти українській владі провести масштабний процес реформ, що був запущений два роки тому. Сьогодні більшість спостерігачів вважають, що українська влада багато зробила для проведення реформ, особливо протягом останніх двох років, більше ніж за 23 роки незалежності. Але ми також погоджуємося, що ще треба багато чого зробити", - сказав Мінгареллі.

Так, за словами посла, ЄС буде підтримувати Офіс впровадження реформ, надасть найкращих експертів для команд підтримки реформ, а також продовжуватиме підтримувати групу стратегічних радників, яку очолюють Лешек Бальцерович та Іван Міклош.

Реклама:

"Ми розпочнемо роботу з Міністерством фінансів, Міністерством економічного розвитку і торгівлі, Міністерством інфраструктури, Міністерством аграрної політики, але, звісно, ми готові розширити цей експеримент на інші міністерства, як тільки вони будуть готові до цього. Також ми зараз готуємо масштабну програму допомоги, аби здійснити реформу державного управління. Її вартість більш ніж 100 млн євро", - наголосив Мінгареллі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: