Мільярдер Усманов позбувся статусу податкового резидента РФ

Понеділок, 17 жовтня 2016, 13:10

Російський мільярдер, власник USM Holdings Ltd Алішер Усманов позбувся статусу податкового резидента Російської Федерації.

Про це повідомляє Forbes з посиланням на бізнес-партнера Усманова, пише Прайм.

"Їм комфортно сидіти, де тепліше або де ти і твоє підприємство з соціальною відповідальністю нікуди не тягають. З плином часу хочеться більше комфорту", - розповів виданню бізнес-партнер.

Прес-служба компанії підтвердила цю інформацію.

Реклама:

"Щоб вважатися податковим резидентом Росії, потрібно прожити в країні мінімум півроку. Згідно з податковим законодавством, оподаткування доходів фізосіб не залежить від їх громадянства: резидентами в календарному році визнаються особи, які протягом цього року перебували в Росії не менше 183 днів", - пише Forbes.

Прес-служба USM також повідомила, що Усманов в даний час операційною діяльністю не займається і сконцентрувався на спортивній, благодійній та філантропічної діяльності, в числі якої - виконання обов'язків президента Міжнародної федерації фехтування і члена Комісії МОК з розвитку Олімпійського телевізійного каналу.

Втім, як повідомили в прес-службі, "на бізнесі і структурах холдингу USM це не відбивається, за винятком, природно, активної участі Усманова, основоположника холдингу, в зазначених вище проектах", уточнює видання.

Представник прес-служби холдингу додав, що за кілька останніх років Усманов заплатив 350 млн дол податків в РФ як фізособа, а компанії, що входять в його холдинг, тільки за 2015 рік заплатили податків на 100 млрд руб.

У числі активів холдингу USM Holdings Ltd Усманова - "Металоінвест", "Мегафон", Mail.ru Group і "ЮТВ Холдинг".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: