"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Агрохолдинг "Мрія" отримала 5 мільйонів на поповнення оборотного капіталу

Понеділок, 17 жовтня 2016, 11:21

Агрохолдинг "Мрія" отримав третій в 2016 році транш в розмірі 5 млн доларів на поповнення робочого капіталу.

Про це повідомляється в прес-релізі компанії, передає "Інтерфакс-Україна".

Як і раніше, фінансування забезпечили бондхолдери "Мрії". Кошти дозволять реалізувати інвестиційний план, затверджений в червні 2016 року.

Зокрема, частина грошей буде направлена на закупівлю техніки і обладнання в рамках програми з відновлення технічного парку.

Реклама:

"Завдяки постійній підтримці і довірі бондхолдерів компанія зможе здійснювати свою операційну діяльність до кінця 2016 року в нормальному робочому режимі. У цілому, протягом цього року ми отримали 46 млн доларів робочого капіталу, які на 100% покрили наші потреби", - зазначив фінансовий директор агрохолдингу Тон Хулс.

Всього, починаючи з червня 2015 року, кредитори і бондхолдери "Мрії" інвестували 77 млн дол у відновлення і підтримку операційної діяльності компанії.

Нагадаємо, на початку вересня стало відомо, що кредитори "Мрії" спишуть агрохолдингу 70% боргів. Взамін на акції.

Як відомо, в серпні 2014 року один з найбільших українських агрохолдингів "Мрія" оголосив про неможливість розплатитися за боргами. На той момент компанія заборгувала кредиторам і контрагентам 1,3 млрд доларів. Це найбільший дефолт серед українських аграрних компаній.

Компанію вдалося зберегти лише завдяки тому, що контроль перейшов до її кредиторів. Перед цим близько півроку тривали перемовини з власниками, але вони виявилися безуспішними.

Після судів та звернень до правоохоронних органів кредиторам вдалося змінити менеджмент агрохолдингу, а одного з ключових акціонерів Мрії — Миколу Гуту — оголосили спочатку в український, а потім і в міжнародний розшук. "Економічна правда" тоді описувала цю історію детально.

У лютому 2015 року Комітет кредиторів поставив на чолі підприємства нового гендиректора Саймона Чернявського. Переговори нового менеджменту про реструктуризацію боргу тривали більше року.

Раніше, "ЕП" писала "Мрія" на фініші. Як зберегти компанію з мільярдним боргом без жертв.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: