Суд зобов'язав Лагуна погасити мільярдний борг перед "Ощадбанком"

Понеділок, 17 жовтня 2016, 10:09

Апеляційний суд Києва зобов'язав колишнього власника "Дельта Банку" Миколу Лагуна погасити борг перед "Ощадним банком" на суму 4,2 млрд гривень.

Про це йдеться в ухвалі суду від 5 жовтня, передають Українські Новини.

5 жовтня Апеляційний суд Києва відмовився задовольнити апеляційну скаргу Лагуна і залишив без змін рішення Печерського райсуду Києва від 12 березня.

Згідно з рішенням суду від 12 березня, Лагун як поручитель по невиконаним зобов'язанням "Дельта Банку" за договорами про відкриття і ведення кореспондентських рахунків повинен був погасити заборгованість перед "Ощадбанком" у сумі 948 млн гривень, 111,8 млн доларів і 12,45 млн євро (за офіційним курсом НБУ на 5 жовтня в сукупності - 4,2 млрд гривень).

Реклама:

Лагуну було відмовлено в задоволенні зустрічного позову, в якому він просив суд визнати недійсним договір поруки від 6 листопада 2014 по зобов'язаннях "Дельта Банку" перед "Ощадбанком".

Як відомо, Нацбанк 2 вересня за пропозицією Фонду гарантування вкладів фізосіб ухвалив рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію "Дельта Банку", який належить Миколі Лагуну.

2 березня НБУ визнав "Дельта Банк" неплатоспроможним.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: