FATF перевірить, як країни дотримуються вимог щодо розкриття бенефіціарів

Понеділок, 17 жовтня 2016, 09:48

Міжнародна Група розробки фінансових заходів по боротьбі з відмиванням грошей (FATF) проведе сесію в Парижі, на якій, зокрема, обговорюватиметься реалізація країнами заходів щодо підвищення доступності інформації про бенефіціарів компаній.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Учасники сесії вивчать, як в майбутньому могла б вестися робота в сфері прозорості та бенефіціарного володіння, щоб запобігати використанню компаній і трастів в незаконних цілях, говориться в повідомленні.

На конференції обговорять звіти країн, в яких оцінюється робота в сфері боротьби з відмиванням грошей, по Швейцарії і США, повідомила FATF.

Реклама:

Представники країн-членів будуть також вирішувати, як скоротити число випадків, коли банки без конкретних на те підстав відмовляються від взаємин з цілими групами контрагентів (наприклад, з кредитними організаціями з офшорних країн), щоб мінімізувати свої комплаенс-ризики (так званий derisking).

У спеціальній доповіді, підготовленій FATF в кінці вересня до чергового засідання міністрів фінансів G20, організація закликала провідні країни, що входять в цю групу, взяти на себе публічні зобов'язання по виконанню узгоджених стандартів в частині прозорості бенефіціарну власності.

FATF ще в 2003 році випустила перший набір міжнародних правил щодо прозорості бенефіціарної власності, а потім допрацювала його в 2012 році.

"Недавні викриття, а також проведений FATF аналіз 9 країн показав, що багато країн досі не впровадили ефективні вимоги в сфері бенефіціарного володіння", - йдеться в повідомленні організації.

Таким чином, FATF має намір приділяти першорядну увагу в ході своїх перевірок того, як реалізуються кожною з країн, в тому числі членами G20, прийняті на міжнародному рівні рішення по збору та надання інформації про бенефіциарних власників компаній.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: