Польща і Україна хочуть будувати свої власні гелікоптери

Неділя, 16 жовтня 2016, 18:42

Глава МНО Польщі Мацєревич заявив, що тривають переговори з українськими виробниками.

Про це повідомляє "Польське радіо".

Це була б зовсім нова конструкція, але створена на основі потенціалу окремих країн – наголосив міністр національної оборони Польщі, кажучи про можливість виробництва польсько-українського вертольота для армії.
Мацєревич дадав, що в цій справі вже тривають переговори.

"Польська армія потребує вертольотів. Особливо, беручи до уваги те, що відбувається на сході Польщі, що відбувається на східному фланзі НАТО. Звідти дійсно надходять дедалі тривожніші бурмотіння", – пояснював міністр Мацєревич в ефірі телеканалу TV Trwam.

Глава Міністерства національної оборони Польщі підкреслив теж, що тривають переговори з українськими виробниками.

Реклама:

За словами міністра, нічого не стоїть на заваді, щоб "Польща і Україна не стали разом виробляти центральноєвропейський гелікоптер".

"Це був би абсолютно новий дизайн, але на основі потенціалу окремих країн. Відомо, що українці мають дуже добрі двигуни, що виробляються на "Мотор Січ". Ми, в свою чергу, маємо можливість створювати складові оболонки, і так далі", – говорив керівник відомства оборони.

"Існують різні можливості, які, разом зібрані, можуть дати дуже цікавий продукт, як для польських, так й інших країн Центральної Європи", – додав міністр Мацєревич.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!