На Одещині затримано 21 тонну горіхів з заниженою у 17,5 разів вартістю

П'ятниця, 14 жовтня 2016, 16:35

13 жовтня співробітниками Міжвідомчого цільового центру та мобільних груп для протидії корупції на митниці у зоні діяльності Одеської митниці було затримано автомобіль з вантажем 21 тонн волоських горіхів. 

Про це передає прес-служба Міністерства фінансів.

Як показала перевірка митних документів, їх фактурна вартість занижена у 17,5 разів. Відповідно, підприємство перерахувало до бюджету ПДФО і військовий збір менше у 17,5 разів. 
В ході перевірок було також встановлено, що директор ТОВ експортера та декларант навіть не знав, що від його імені здійснюються зовнішньоекономічні операції. 

За фактом викриття незаконної схеми було розпочато кримінальне провадження. Уже в понеділок за рішенням суду буде накладено арешт на увесь товар. 

Реклама:

Нагадаємо, раніше Гройсман обіцяв прийняти рішення, яке повністю поставить крапку на так званій "горіховою мафії".

11 травня на Гройсман доручив Міністерству економічного розвитку і торгівлі та іншим профільним відомствам надати для розгляду на наступному засіданні уряду постанову, в якому буде запропоновано комплекс заходів щодо усунення на українських митницях зловживань з експортом горіхів.

ДФС передала до Мінфіну проект закону "Про внесення змін до Податкового кодексу (щодо оподаткування деяких операцій з продуктами рослинного походження).

ДФС пропонує зміни до Податкового кодексу щодо ліквідації "схем з горіхами". Найчастіше такі схеми застосовуються за операціями з продуктами рослинного походження - горіхи, гриби і ягоди.

Наприкінці травня Кабінет Міністрів затвердив концепцію створення і функціонування автоматизованої системи "єдине вікно", що спрощує митні процедури та усуває доступ правоохоронців до митних оглядів.

Як відомо, 13 червня Гройсман також підписав постанову про створення 20 мобільних груп із запобігання та виявлення порушень на митниці.

25 травня Кабінет міністрів ухвалив рішення про реформування митної служби. Зокрема це влючало створення так званої "митної сотні".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!