Допвиплати ДТЕК кредиторам прив'язані до тарифу ТЕС на виробництво електроенергії

П'ятниця, 14 жовтня 2016, 15:24

Енергохолдинг ДТЕК прив'язав додаткові виплати своїм кредиторам до тарифу теплоелектростанцій (ТЕС) компанії на виробництво електроенергії, повідомляється на сайті ДТЕК.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За даними компанії, додаткові 5% на невиплачені відсотки нараховуватимуться в період з 1 вересня по 28 жовтня 2016 року в разі, якщо середньозважений тариф ТЕС ДТЕК (на контрольованих Україною територіях) за червень-жовтень перевищить 1,14 грн/кВт-год (за вирахуванням інвестиційної складової і без ПДВ).

Як повідомлялося, ДТЕК на початку квітня 2016 року заявив про неможливість оплачувати купони за єврооблігаціями єврооблігацій на 750 млн доларів зі ставкою 7,875% і погашенням 4 квітня 2018 року і єврооблігацій на 160 млн доларів зі ставкою 10,375% і погашенням 28 березня 2018 року, та ініціював угоду про тимчасові мораторії та звільнення від зобов'язань (standstill) терміном до 28 жовтня цього року.

Реклама:

В кінці квітня Високий суд Англії та Уельсу санкціонував запровадження до 28 жовтня 2016 року мораторію на виплати за євробондами.

Під час мораторію енергохолдинг має намір провести повномасштабну реструктуризацію структури капіталу.

Пропозиція про реструктуризацію зобов'язань ДТЕК направив комітету кредиторів (ad hoc creditors committee) 14 вересня 2016 року.

Енергохолдинг запропонував реструктуризувати кредитний портфель за єврооблігаціями на умовах здійснення єдиного платежу в 2023 році. Ставка купона становить 8% річних. Починаючи з 2017 року планується виплачувати купон в грошовій формі за ставкою 4% річних з подальшим підвищенням рівня оплати в грошовій формі до 8% (тобто, поступово частка реальної виплати буде підвищуватися до 100%). Частина купона що залишилася, яка не буде виплачена в грошовій формі, стане зобов'язанням ДТЕК до оплати в наступні періоди.

Тримачі євробондів 15 вересня направили зауваження до пропозиції ДТЕК і висловили готовність продовжувати конструктивний діалог для досягнення угоди про реструктуризацію.

ДТЕК розраховує домовитися про основні умови реструктуризації євробондів до кінця вересня.

Фінансовим радником енергохолдингу в організації процесу реструктуризації всіх зобов'язань виступає Rothschild, юридичним радником стала Latham&Watkins.

ДТЕК створений у 2005 році для управління енергетичними активами групи "Систем кепітал менеджмент" (СКМ, Донецьк) Ріната Ахметова. Корпорації делеговані функції зі стратегічного управління підприємствами групи, що становлять вертикально інтегрований ланцюжок з видобутку і збагачення вугілля, виробництва та реалізації електроенергії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!