Через невдачі з Galaxy Note 7 Samsung недоотримає більше 5 мільярдів доларів

П'ятниця, 14 жовтня 2016, 10:05
 
Wylsacom

Південнокорейський виробник електроніки Samsung Electronics Co., який оголосив у вівторок про повне припинення випуску смартфонів Galaxy Note 7, в два найближчих квартала очікує втратити через цей крок близько 3 мільярдів доларів у вигляді недоотриманого прибутку.

Про це з посиланням на повідомлення компанії, передає "Інтерфакс-Україна".

Компанія повідомила в п'ятницю, що прогнозує зниження операційного прибутку в поточному кварталі приблизно на 2,5 трлн вон (2,2 млрд доларів), в першому кварталі 2017 року - ще на 1 трлн вон (0,8 млрд доларів).

Раніше прогноз операційного прибутку Samsung на липень-вересень був знижений до 5,2 трлн вон з 7,8 трлн вон (на 2,3 млрд доларів).

Реклама:

Таким чином, сумарно компанія втратить через невдалий запуск Galaxy Note понад 5 млрд доларів, що, за оцінкою The Wall Street Journal, еквівалентно приблизно половині всього річного прибутку Samsung за 2015 р.

Samsung Electronics представила Galaxy Note 7 в серпні і почала його продаж в Південній Кореї 19 серпня. Тоді смартфон назвали одним з кращих телефонів на базі Android. Він повинен був стати основним конкурентом iPhone 7 компанії Apple.

Однак на початку вересня компанія була змушена призупинити реалізацію цих смартфонів по всьому світу і відкликати 2,5 млн вже проданих пристроїв через повідомлення про їх займання. Великі авіакомпанії і влади декількох країн, включаючи Росію, закликали не використовувати смартфони Galaxy Note 7 на борту літаків і не здавати їх в багаж.

Samsung спочатку оголосила про обмін Galaxy Note 7 на оновлені смартфони, в яких, як передбачалося, був усунутий дефект акумулятора. Однак повідомлення про випадки загоряння навіть оновлених пристроїв змусили компанію повністю припинити виробництво і продаж смартфонів. Прямі витрати на обмін або викуп апаратів складуть 2,3 млрд доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!