"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Україна зняла санкції з "дочки" російського ВТБ

Четвер, 13 жовтня 2016, 20:06

Санкційна заборона на операції з акціями "БМ Банку", введена у вересні 2015 року, не продовжувалася, тому з 30 вересня 2016 року з "БМ Банку" були зняті всі обмеження.

Про це заявили в прес-службі НКЦПФР, пише FinClub.

"Обмеження щодо БМ Банку комісія застосувала на виконання рішення РНБОУ, в якому було вказано термін на один рік (до 29 вересня). Інших розпоряджень від РНБОУ ми не отримували", - заявили в прес-службі НКЦПФР.

Це означає, що з 30 вересня російське ПАТ "БМ Банк", якому належить 99,9807% українського БМ Банку, отримало право викупити додаткову емісію акцій на 1,75 млрд грн.

Реклама:

Рішення про цю емісію було прийнято на зборах акціонерів, яке тривало три дні - з 27 по 29 вересня. Російський "БМ Банк" на 100% належить російському банку ВТБ, у якого в Україні є "дочка" - ВТБ Банк.

Додаткова емісія української "дочки" планувалася ще рік тому, але її зірвали санкції.

У вересні 2015 року акціонери БМ Банку вирішили докапіталізувати банк до 3,02 млрд грн. Однак після цього російський "БМ Банк" був включений в український списку санкцій. Йому було заборонено купувати цінні папери, тобто, йому було заборонено брати участь в допемісії акцій банку.

НКЦБФР 29 вересня прийняла рішення зупинити внесення змін до системи депозитарного обліку цінних паперів "БМ Банку". Санкції у вересні 2015 року запроваджувалися проти Банку Москви на рік, згідно з указом президента № 549 від 16 вересня.

Нагадаємо, в Росії продовжують стверджувати, що Україна заважає їм докапіталізувати БМ Банк.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!