"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Порошенко схвалив зниження страхового запасу газу до 10%

Четвер, 13 жовтня 2016, 15:34

Президент Петро Порошенко підписав закон, згідно з яким вимога до постачальників природного газу формувати страховий запас в підземних сховищах газу оператора газотранспортної системи компанії "Укртрансгаз" знизилася з 50% до 10% від планової місячної поставки.

Про це свідчать дані на сторінці відповідного законопроекту №3617 на сайті Верховної Ради, передають Українські Новини.

Відповідно до закону, Кабмін щорічно буде встановлювати обсяг страхового запасу для постачальників газу, але такий запас не може перевищувати 10% від планової місячної поставки.

Закон вступить в силу з 1 листопада.

Реклама:

Нагадаємо, законопроект був прийнятий Радою в цілому 22 вересня.

Як повідомлялося 1 січня 2016 року всі компанії-постачальники природного газу зобов'язані сформувати в ПСГ "Укртрансгазу" страховий запас, обсяг якого буде еквівалентним 50% від обсягу запланованих поставок газу на наступний місяць.

На початку лютого 2016 року Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" ініціювала зміну діючого порядку формування страхового запасу газу в ПСГ.

Зокрема, НАК пропонує внести зміни в порядок створення страхового запасу газу, встановивши обов'язок по його створенню виключно для потреб захищених споживачів (населення, підприємства ТКЕ, соціальна сфера).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: