Експерти порахували, скільки Україна витратила на імпортний газ за 10 років

Четвер, 13 жовтня 2016, 15:09

Україна за 10 років витратила на закупівлю імпортного газу майже 80 млрд доларів.

Про це на круглому столі: "Коли Україна перестане імпортувати газ? Технологія видобутку газу за допомогою гідророзриву пластів" сказав виконавчий директор Асоціації газовидобувних компаній України Роман Опімах, повідомляє "Укрінформ".

"Уряд взяв амбітну ціль у видобутку газу вийти на рівень самозабезпечення до 2020 року і видобувати 27 млрд кубометрів українського газу. Ми розуміємо, що якщо ця програма буде виконана, то до 2020 року може бути видобуто додатково понад 40 млрд кубометрів газу. А це означає в першу чергу - заміщення імпорту. Приміром, за останні 10 років на закупівлі газу Україна витратила майже 80 млрд дол", - сказав Опімах.

Він зауважив, що підвищення видобутку власного газу означатиме не тільки посилення енергетичної безпеки нашої країни, а й "покращення торговельного балансу і створення робочих місць, як у самій галузі, так і в суміжних секторах економіки".

Реклама:

Як повідомлялося, запаси газу в українських підземних сховищах газу з 10 вересня по 17 вересня зросли на 3,4%, або на 444 млн кубометрів, - до 13,556 млрд кубометрів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!