"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Суд підтвердив правомірність дій НБУ щодо "ВіЕйБі Банку"

Четвер, 13 жовтня 2016, 13:36

Київський апеляційний адміністративний суд 11 жовтня  підтвердив правомірність та законність вжиття заходів Національним банком щодо забезпечення захисту інтересів кредиторів та вкладників ПАТ "Всеукраїнський акціонерний банк".

Про це повідомляє прес-служба регулятора.

"Як вбачається з матеріалів справи, фізична особа-клієнт ПАТ "Всеукраїнський акціонерний банк" у січні 2016 року звернулась до Окружного адмінсуду Києва з позовом про визнання  протиправною бездіяльність  НБУ щодо невжиття належних заходів забезпечення захисту законних інтересів вкладників і кредиторів банку", - йдеться у повідомленні.

Як наголошується, Національний банк подав письмове заперечення проти позову, в якому, зокрема, зазначив перелік заходів, здійснених НБУ протягом 2014-2015 років під час виконання своїх наглядових функцій щодо банку.

Реклама:

Постановою Окружного адмінсуду від 4 серпня 2016 року у задоволенні позову було відмовлено в повному обсязі з огляду на висновки суду про не обґрунтованість тверджень позивача щодо бездіяльності НБУ.

"Не погоджуючись із таким рішенням, клієнт ПАТ "Всеукраїнський акціонерний банк" написав скаргу до апеляційної інстанції. Розглянувши всі матеріали справи, Київський апеляційний адмінсуд ухвалив апеляційну скаргу залишити без задоволення, а постанову суду першої інстанції - без змін", - заявили у НБУ.

Нагадаємо, ПАТ "Всеукраїнський акціонерний банк" було визнано неплатоспроможним 20 листопада 2014 року.

Рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію цього банку Нацбанк прийняв 19 березня 2015 року.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: