У Львові хочуть створити "розумний" мікрорайон

Четвер, 13 жовтня 2016, 11:45

У Львові планують створити перший в Україні "розумний" мікрорайон з найсучаснішими технологіями.

Про це пише zaxid.net.

Як зазначає керівник відділу "розумних" сервісів та інновацій ІТ-управління ЛМР Юрій Свірський, житловий масив повинен мати, як мінімум, девять "розумних" компонентів.

"Вуличне освітлення, яке вмикається, реагуючи на людину або автомобіль, сутінки або погодні умови, світлофори, які відслідковують рух громадського транспорту онлайн і вмикають для них зелене світло, зупинки, на яких можна отримати всю необхідну інформацію про громадський транспорт та підзарядити гаджет, електронні платежі та електронні послуги, камери відеоспостереження", - сказав він.

Реклама:

"У "розумному" місті будинки обладнані сонячними батареями та спеціальними приладами, які визначають, де втрачається тепло, мережа датчиків реагує на зміну температури або звуку і відстежує неполадки, працюють станції вело- та автопрокату", - додав посадовець.

Майданчик для інновацій відбиратимуть з 17 по 28 жовтня.

До всіх етапів реалізації проекту залучатимуть чиновників мерії, ІТ-фахівців та мешканців району, зазначає радниця міністра.

Як зазначає в.о. начальника ІТ-управління Львівської міськради Іван Коржов, з 31 жовтня до 11 листопада ІТ-фахівці будуть досліджувати район-переможець.

"Важливо, щоб на цьому етапі долучились мешканці, які мають ідеї, що потрібно зробити, які технології запровадити", - каже Коржов.

"Напрацювання мешканців і фахівців, які впроваджуватимуть у "розумному" районі, представлять 25 листопада на Форумі електронного врядування у Львові", - додав він.

Реалізовуватиметься проект протягом 2017 року.

Планується, що фінансуватимуть його з міського бюджету, а також залучатимуть інвесторів – місцеві ІТ-компанії та міжнародні фонди.

З остаточним кошторисом "розумного"  району у мерії визначаться після того, як стане відомо, які саме ІТ-новинки в ньому впроваджуватимуть.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: