НБУ погодив власникам групи "Альфа" купівлю "Укрсоцбанку"

Середа, 12 жовтня 2016, 15:33

Національний банк погодив бенефіціарам групи Альфа набуття істотної участі в ПАТ "Укрсоцбанк".

Про це йдеться в рішенні Комітету з питань нагляду та регулювання діяльності банків, нагляду платіжних систем, передає прес-служба регулятора.

Як наголошується, Нацбанк погодив Михайлу Фрідману, Герману Хану, Петру Авену та Олексію Кузьмічову набуття опосередкованої істотної участі в ПАТ "Укрсоцбанк" через компанію ABH Holdings S.A (Люксембург).

Це рішення 11 жовтня 2016 року схвалило Правління НБУ. Наразі акціонери ABH Holdings S.A опосередковано володіють акціями ПАТ "Альфа-банк" через компанію ABH Ukraine Limited.

Реклама:

"До погодження набуття істотної участі в "Укрсоцбанку" бенефіціарні власники підтвердили наміри виконання покладених на обидва банки зобов’язань, затверджених у програмах реструктуризації обох банків у рамках діагностики банківської системи", - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, в січні 2016 року ABH Holdings S.A. (ABHH, опосередковано володіє 100% акцій Альфа-Банку, Київ) і UniCredit Group ("UCG") оголосили про підписання угоди про передачу 99,8% акцій Укрсоцбанку в обмін на міноритарну частку володіння в ABHH в розмірі 9,9%.

Нагадаємо, Антимонопольний комітет 8 вересня 2016 року надав дозвіл компанії ABH Holdings S.A на придбання акцій ПАТ "Укрсоцбанк" у розмірі, що перевищує 50% голосів у вищому органі управління банку.

Станом на сьогодні кінцевим власником 99,91% акцій ПАТ "Укрсоцбанк" є компанія UniCredit S.p.A. (Італія).

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: