Депутати хочуть збільшити в 2 рази виплату за банківськими вкладами

Середа, 12 жовтня 2016, 13:51

Група народних депутатів пропонує Верховній Раді підвищити вдвічі граничний рівень відшкодування вкладів фізичним особам - до 400 тисяч гривень.

Відповідний законопроект про внесення змін в закон "Про систему гарантування вкладів фізичних осіб" зареєстровано на сайті парламенту, пише УНІАН.

На думку депутатів, таке підвищення гарантованої суми виплат є обґрунтованим і враховує інфляцію, коливання валютного курсу і падіння купівельної спроможності гривні.

Законопроектом пропонується встановити диференційований регулярний внесок для банків у Фонд гарантування вкладів фізичних осіб залежно від ступеня ризику в діяльності банку, та встановити граничні розміри таких внесків не більше 1,5% від бази нарахування в національній валюті та 2,4% від бази нарахування в іноземній валюті.

Реклама:

Тоді як зараз розмір базової річної ставки збору становить 0,5% бази нарахування в національній валюті та 0,8% бази нарахування в іноземній валюті.

Депутати вважають, що залежність розміру регулярного внеску до Фонду гарантування від ступеня ризику в діяльності банку стимулюватиме банки до більш виваженої та поміркованої моделі розвитку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: