Виконавча служба заблокувала рахунки та роботу "Укргазвидобування"

Середа, 12 жовтня 2016, 10:55

Відділ примусового виконання рішень Департаменту державної виконавчої служби Міністерства юстиції України заблокував роботу ПАТ "Укргазвидобування".

Про це йдеться у повідомленні компанії.

Як зазначається, "Укргазвидобування" cтало відомо про арешт грошових коштів компанії на рахунках та зупинення здійснення будь-яких видаткових операцій, таких як виплата зарплати працівникам, перерахування податків до бюджету тощо.

"Також УГВ не може ефективно вести виробничу діяльність з видобутку природного газу, який спрямовується для потреб населення, надавати банківські гарантії, які є необхідними для участі товариства в тендерах Міноборони по відбору учасників на закупівлю палива та газу", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

У прес-службі компанії пояснили, що, згідно з постановою ДВС про відкриття виконавчого провадження від 4 жовтня 2016 року ВП № 52450666, з "УГВ" на користь ТОВ "Промфінанс Груп" стягується 27 915 480,00 грн. Для добровільного виконання рішення УГВ було надано 7 денний строк з моменту винесення постанови, тобто – до 11 жовтня 2016 року включно.

"Однак, арешт рахунків УГВ відбувся вже 6 жовтня, до того, як компанія отримала постанову і до закінчення строку для добровільного виконання рішення суду. В кожному із шести банків, в яких наявні рахунки "Укргазвидобування", був накладений арешт на повну суму заборгованості, тобто на загальну суму близько 167,5 мільйонів гривень", - йдеться у повідомленні.

В УГВ пояснили, що 6 жовтня компанія вчинила всі необхідні дії по погашенню заборгованості в сумі 27 915 480,00 грн, про що негайно повідомило ДВС.

Однак, рахунки товариства досі залишаються заблокованими, зазначили в компанії.

Крім того, 10 жовтня державний виконавець, повідомив представнику УГВ про намір ДВС повторного стягнення з ТОВ майже 15 мільйонів гривень на користь ТОВ "Промфінанс Груп". В знятті арешту з рахунків компанії було відмовлено.

"Вищевказані дії не лише суперечать законодавству України, а й призведуть до реальних збитків Товариства на зазначену суму", - підсумували в УГВ.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!