Російський ВТБ оцінив втрати від українських санкцій в 85,4 мільярда

Середа, 12 жовтня 2016, 10:22

Загальні втрати від ситуації в Україні група ВТБ оцінює в 85,4 мільярда рублів, а санкції у відношенні російських банків, введені цією державою, фактично забороняють докапіталізацію українських "дочок".

Про це заявив в інтерв'ю "Комерсант" перший заступник голови ВТБ Юрій Соловйов.

Як пише видання, Соловйов вважає українські санкції більш жорсткими, ніж європейські. За його словами,  загальні втрати групи ВТБ від ситуації в Україні оцінені в 85,4 млрд руб.

"Ми, на жаль, продовжуємо перебувати там під тиском. Україна ввела санкції щодо російських банків. Причому ці санкції жорсткіші, ніж європейські. Зараз нам практично заборонено докапіталізувати свої українські банки. В результаті ми фактично змушені розлучитися з українським БМ банком", - розповів Соловйов.

Реклама:

При цьому він висловив сподівання, що доля українських банків групи буде вирішена у стратегії, яку зараз готують.

"Ми хотіли продати наш банк "ВТБ Україна", і у нас були реальні покупці. Але ми не домовилися з жодним із них. У нас в Україні є капітал у вигляді міжбанківських кредитів, і ми хотіли б повністю його вивести. Але в Україні зараз мало вільного капіталу, і потенційні покупці були зацікавлені в тому, щоб ми частково або повністю залишили міжбанківські кредити, а ми до цього не готові", - заявив він.

За словами Соловйова, купити банк "ВТБ Україна" хотіли представники українського бізнесу.

"Переговори тривають, але поки не привели ні до чого конкретного. Проте в тій ситуації, коли групі не вдається продати український банк, існує чіткий план по роботі з активами. Йдеться передусім про тих позичальників, які намагаються не платити", - зазначив він.

За словами першого заступника голови ВТБ, поступка кредиту в рамках українського законодавства досить проблематична.

"Саме тому група працює з банками і позичальниками з метою рефінансування позик. Одним із завдань групи є виведення "ВТБ Україна" на беззбитковість. В рамках цієї задачі ВТБ буде оптимізувати витрати, скорочувати фізичну присутність, кількість відділень", - підсумував він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!