Фонд гарантування продав актив банку Новинського майже за 160 мільйонів

Вівторок, 11 жовтня 2016, 17:30

Фонд гарантування вкладів продав найдорожчий лот, у рамках реалізації активів банків, що ліквідуються.

Про це йдеться у повідомленні Фонду.

"27 вересня на електронному майданчику "Аграрної біржі" відбувся аукціон з продажу прав вимоги за кредитом юрособи у забезпечення якого передано олійноекстракційний комбінат у Харківській області. Зі стартових 150,65 млн грн під час аукціону вартість активу зросла до 158,18 млн грн. На сьогодні це – найдорожчий лот, проданий у рамках реалізації активів банків, що ліквідуються", - йдеться у повідомленні.

Як відомо, мова йде про права вимоги за кредитом ПАТ "Банк Форум", за який отримали 158 млн грн.

Реклама:

Загалом даний актив був у процесі продажу з травня 2016 року та пройшов через 5 аукціонів.

Нагадаємо, 5 вересня в рамках позачергового задоволення вимог заставодержателя,  ПАТ "Банк Форум" повністю погасив заборгованість у сумі 486,69 млн гривень перед Національним банком за кредитом рефінансування.

Банк "Форум" заснований в 1994 році, на 1 січня 2014 року по розміру загальних активів займав 24-е місце (10.404 млрд. грн) серед 180 українських банків.

Як відомо, фонд гарантування вкладів ввів тимчасову адміністрацію в банк "Форум" з 14 березня, після чого 13 червня Нацбанком було прийнято рішення про ліквідацію банку.

Як повідомлялося, раніше суд заарештував майно співвласника банку "Форум" бізнесмена Вадима Новинського на 4,467 млрд гривень.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: