"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

АМКУ зобов'язав "УЗ" скасувати рішення про допуск Socar до тендера

Вівторок, 11 жовтня 2016, 15:36

Антимонопольний комітет України зобов'язав "Укрзалізницю" скасувати рішення про допуск пропозиції ТОВ "Торговий дім "Сокар" до аукціону з придбання дизпалива (ДТ) для потреб залізничної галузі.

Про це повідомила уповноважений АМКУ Агія Загребельська на своїй сторінці в Facebook з посиланням на рішення адмінколлегіі АМКУ.

Як зазначається, скаргу подало ТОВ "Трейд Комодіті", пише ЦТС.

Загребельська нагадала, що мова йде про процедуру закупівлі 8,38 тис. тонн ДТ з очікуваною вартістю 176,986 млн гривень, яку філія УЗ "Центр забезпечення виробництвом" (ЦОП) оголосила 12 серпня.

Реклама:

Свої пропозиції на цей тендер подали: ТОВ "ТД Сокар Україна", ТОВ "Окко-Бізнес Контракт", ТОВ "Елемент Нафта" (пропозиція відхилена), ТОВ "Вог Аеро Джет", ТОВ "Трейд Комодіті".

"Трейд Комодіті" в скарзі зазначив, що пропозиція "ТД Сокар" не відповідає умовам документації", пише видання.

Адмінколлегія АМКУ вважає, що пропозиція ТОВ "ТД Сокар" не відповідала вимогам документації і повинна була бути відхилена замовником тендеру.

Крім того, АМКУ зажадав від "УЗ" скасувати тендер на закупівлю ДП від 5 серпня (6 625 тонн на очікувану суму 139,92 млн гривень).

Скаргу також подало "Трейд Комодіті".

Адмінколлегія встановила, що у Socar є аналогічні порушення, як за згаданою вище скарою, крім того, ряд порушень є і у ТОВ "Альянс Енерго Трейд", в тому числі - компанія розкрила свою ціну до початку аукціону.

Колегія АМКУ зажадала скасувати тендер, так як виявлені порушення неможливо усунути, повідомила Загребельська.

Як відомо, у липні дочка державної нафтової компанії Азербайджану ТОВ "Торговий Дім СОКАР Україна" виграла тендер "Укрзалізниці" на поставку дизпалива.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!