"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

РФ планує почати будівництво "Турецького потоку" в 2018 році

Вівторок, 11 жовтня 2016, 14:16

Підписання міжурядової угоди щодо "Турецького потоку" дало старт реалізації проекту, будівництво газопроводу почнеться в 2018 році.

Про це заявив глава "Газпрому" Олексій Міллер, передає "РИА Новости".

"Угода в частині початку реалізації проекту, та стаття, яка говорить про початок реалізації та будівництва проекту, вступає в силу з моменту його підписання... Дано старт реалізації проекту. За нашим планом, безпосередньо будівництво почнеться в 2018 році", - сказав Міллер.

За його словами, морська ділянка газопроводу буде на 100% належати "Газпрому", також компанія повністю візьме на себе фінансування будівництва двох гілок.

Реклама:

Як зазначається, газотранспортну інфраструктуру на території Туреччини від приймального терміналу буде будувати вже турецька Botas.

Для створення в Туреччині транзитної інфраструктури для постачання газу європейським споживачам буде створено спільне підприємство, додав Міллер.

Нагадаємо, президент Росії Володимир Путін перебуває з візитом у Туреччині для переговорів з Реджепом Таїпом Ердоганом щодо спільних енергетичних проектів.

Раніше повідомлялося, що президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган упевнений в успішній реалізації проекту "Турецький потік", який забезпечить постачання російського газу як на ринок Туреччини, так і Європи.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!